Blogi

Blog

Previous Next

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Juhlakuva - katso ja tykkää myös Juhlakuva Facebook-sivu.

 

Hääelokuva dokumentaarisesti pitkinä otoksina, lyhytotoksina tai molempina
(kuvaustyylistä voidaan sopia etukäteen)

- kuvaus ja editointi HD tai UHD -tarkkuudella

- pitkän elokuvan pituus n. 30min - 1h 30min (yhdistetyt tilanteet useammalta
kameralta)

- n. 3 minuutin musiikkivideo ja 15min versio  

Hintaluokka 450 - 1350 € (sis. alv) alue: koko Suomi.
Teen tarkemman tarjouksen, kun ilmoittelet tarjousvaiheessa tarkemmin kuvaustoiveista
.

 

Katso myös: https://youtu.be/0TIJM9lXvOQ ja https://youtu.be/59iQ9l3EioU


Koko päivän hääValokuvaus

Paketti sisältää:    
* Sisältää n. 6-8 tuntia valokuvausta yhtenä päivänä
   
* Suunnittelutapaaminen mahd. mukaan. Hääparin toiveet hääkuvauksen
suhteen ja kuvaussopimuksen allekirjoitus.    
* Potrettikuvat hääparin valitsemassa miljöössä.
   
* Vihkimisen kuvaus sekä juhlapaikalla kuvauksen.
   
* Kuvat jpg-muodossa DVD-levyllä tai muistitikulla
   
* Kuvankäsittelyn potrettikuville sekä kevyemmän kuvankäsittelyn muille
kuville.    
* Valokuvien jakelu juhlavieraille netissä salasanasuojatussa galleriassa
erikseen sovittaessa.    
* Kuvia arviolta 300 - 400 kpl. Kuvien kopiointioikeus hääparille.
 
Hintaluokka 500 - 850€ (riippuen kuvauksen määrästä ja matka- ja
majoituskuluista) kysy tarjous, alue: koko Suomi

Katso myös Instagram-luontokuviani täältä.

Potrettikuvaus miljöössä
Paketti sisältää:    
* Sisältää n. 1 tunti valokuvausta.
   
* Suunnittelutapaaminen (tai puhelin/sähköposti), jossa sovitaan kuvauksesta
tarkemmin.    
* Potrettikuvat hääparin valitsemassa miljöössä.
   
* Kuvat jpg-muodossa
   
* Kuvankäsittely otetuille kuville.
   
* Kuvia arviolta 30 - 50 kpl. Kuvien kopiointioikeus hääparille.

Hintaluokka 180 euroa alue: Keski-Suomi 

Vihkiminen (kirkkokuvaus)
Paketti sisältää:    
* Vihkimisen kuvaus kirkossa tai maistraatissa
   
* Kuvat jpg-muodossa Arviolta 50 - 100 kpl kuvia.
   
* Perus-kuvankäsittely kuville.
   
* Valokuvien jakelu juhlavieraille netissä salasanasuojatussa galleriassa.

Hintaluokka 200 euroa (sis. alv) alue: Keski-Suomi

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Arkistojen digitointi on historian säilyttämistä. Filmit ovat useimmiten säilyneet jo pitkään hyvin, mutta värien muutos riippuu säilytystavasta ja olosuhteista. Joistakin filmeistä on värit lähteneet lähes täysin ja joissakin on muutosta tullut johonkin sävyyn päin.

 

 

Digitointi on nykyaikainen ratkaisu muuttaa filmien kuvaa biteiksi. Digitaalisen aineiston säilytys on myös tärkeää tehdä hyvin, jotta aineisto kestää aikaa myös teknologian muuttuessa. Digiaineisto suositellaan säilytettäväksi ainakin kahdessa eri paikassa, jotta erikoistilanteissa varmuuskopio on vielä olemassa toisen hävittyä. Dvd-levy on pitkään ollut markkinoilla ja osoittanut jo vuosien kestävyyttä, kun sitä ei naarmuteta ja säilytetään suositelluissa olosuhteissa. Muistitikku ei välttämättä ole pitkää säilytystä kestävä tallenne, ja tästä tallennusmediasta ei ole vielä kovin pitkää kokemusta historiassa.

 

Kun aineistoa käy läpi tavalla tai toisella, sieltä löytyy myös mahdollisesti julkisesti kiinnostavaa aineistoa. Kulttuuriympäristön muutos on ihmisiä aina viehättävä asia. Miten rakennukset ja maisemat ovat muuttuneet ajan myötä. Millaista paikalla oli aikaisemmin ennen uutta rakennusta. Kuka tai miten paikassa on toimittu ennen jne. Digitointi helpottaa tämänkaltaisten kohtien löytämistä filmeiltä. Osia voi digitoinnin jälkeen siten siirtää Youtube:en muiden nähtäväksi tai muutoin saattaa kuvia julkisuuteen.

 

 

 

Yritykseni on toteuttanut n. 11 vuotta digitointeja kaitafilmeille ja myös muille arkistoistasi löytyville kuva-aineistoille ja myös ääninauhoille. Tilaa digitointi arkistollesi: 041-4655290 tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Lisätietoa digitointisivuilta: mediazoo.fi/digitoinnit.html

 

Huom. Mediazoo yritys ei mainosta tarjousprosentteja 30 % tai 40% tarjous ilman ilmoittamatta lähtö- tai normaalihintaa. Alalla toimii yrityksiä, jotka kertovat usein tarjouksista, mutta alkuperäisistä hinnoista ei ole tietoa nettisivulla. Tallennustekniikoita on monenlaisia, joten hintoja ei voi suoraan verrata keskenään. Mediazoo:n kaitafilmien tallennustekniikka on toteutettu tutkimalla tekniikkaa ja rakentamalla oma tallennusmenetelmä. Tämä tallennuslaatu vastaa ja jopa ylittää monet erilaiset tekniikat, joita digitoinneissa käytetään.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Ajattelin aloittaa Jyrki Sukulan Kuppilat Kuntoon ohjelman innoittamana pienimuotoisen arviointisarjan yritysten ja julkisorganisaatioiden videotuotannoista. Yksikään näistä videoista ei ole minun kuvaamia. Samoin itsellä on jatkuvasti oppimista videokuvauksessa ja en missään muotoa sano tehneeni maailman parhaita ohjelmia, mutta olen opiskellut alaa paljon ja myös kuvannut, joten tietynlainen näkemys on tullut videokuvauksen perusteista. Arviot ovat jokatapauksessa täysin omia näkemyksiäni ja jokainen katsoja määrittelee itse onko ne arvioita oikeansuuntaisia tai täysin vääriä.

 

Tavoitteena on herättää keskustelua aiheesta, kehittää videokuvausten laatua ja myös oppia itse tekemään mahdollisimman hyviä ohjelmia. Mutta mikä on hyvä video? Tämä on mielenkiintoinen kysymys, johon jokaisella videon katsojalla on oma mielipiteensä.

 

Äänekosken kaupunki - Youtube-kanava

Ensinnäkin Äänekosken kaupunki on julkaissut youtube-kanavalla muutaman videon, joka jo alussa yllättää, sillä video on yleistynyt vauhdilla ja Äänekoski on tästä jäänyt selvästi jälkeen. 

Video alkaa välkkyvällä ruudulla, ja tämä aiheutuu kameran suljinnopeuden erosta projektorin valoon nähden. Käytännössä kuvaa ei voi katsoa, jos henkilö on herkkä epilepsialle. Ääni on kaukaa taltioitu kameralla ja siksi puhujan ääni on vaikeasti erotettavissa muusta hälinästä. Valaistus on hämärää, koska kamera säätyy projektoriin valon mukaan ja automatiikka valottaa henkilön tummemmaksi.

Jos tämän taltioinnin olisi halunnut tehdä paremmin, diat olisi voinut esimerkiksi pyytää tiedostoina esiintyjältä ja editoida ne kuvina videolle mukaan. Tällöin kuvaus olisi voinut rajautua lähemmäksi esiintyjää ja myös äänen taltiointi olisi tällöin tullut keskeisemmäksi.

Kuvan rajaus on läpi ohjelman hieman erikoinen. Välke on todella hankala kuvassa, joten ohjelmaa on vaikea katsoa. Luentotaltiointi tulee helposti pitkäveteiseksi, sillä videon katsominen ei ole sama asia kuin luentotilaisuudessa asian kuuntelu paikan päällä. Editoinnilla olisi tästäkin ohjelmasta saanut valtavan paljon mielenkiintoisemman ja ytimekkäämmän esityksen aiheesta kiinnostuneille videon katselijoille. Ja lopuksi video päättyy ennalta arvaamatta kesken.

 

Jyväskylän kaupunki - Youtube kanava

Jyväskylä-videoita on kertynyt yli 300 - eli kaupunki on selvästi panostanut videoviestintään. Katson muutamia näistä seuraavassa.

Tässä mainosvideossa aluetta tuodaan esille yhden henkilön kertomuksena ja kokemuksena. Editointi tuntuu toimivan oikein, mutta ilmakuvan käyttö vastaavissa kuvauksissa menee mielestäni tässäkin ylikäytön puolelle. Ylituottaminen vie mielestäni huomiota muilta asioilta. Mainoskäytössä videon tulee olla ytimekäs ja kohtuullisen nopeatempoinen. Toinen puoli asiaa on sitten muu sisältö mitä tästäkin alueesta saisi talteen.

 

Tässä on tyypillinen yhden otoksen video vlog muodossa. Pari huomiota tästä: Valkotasapaino ei pysy automaatilla kohdallaan, vaan kuvan väri vaihtuu eri suuntaan kuvattaessa. Kuva myös aaltoilee muutamissa kohdin ilmeisesti editoinnissa tehdyn kuvanvakautuksen vuoksi.  

Kuvan rajaus on koko ohjelman ajan erikoinen sekä heiluva kuva tekee kuvauksesta amatöörimäisen. Heiluvaa kuvaa käytetään usein, mutta on tilanteita, jolloin kannattaisi käyttää kuitenkin jalustaa.

 

Tällaisen kuvaesityksen arviointi on lähinnä editoinnin arviointia. Kuvien vaihto on musiikin rytmiin. Tosin musiikki on mielestäni hieman rauhatonta tämänkaltaiseen esitykseen. Lisäksi kuvien liikkeet vievät alkuperäiset rajaukset hankalasti ei niin mielenkiintoiseen suuntaan. Muutamia tekstejä ei ehdi lukea ja jostain syystä välillä teksti on englanniksi ja välillä suomeksi.

 

 

Video alkaa vakaalla kuvalla, mutta se kuva kuitenkin heiluu jalustallaan. Henkilöhaastattelu-kuvissa kuvan rajaus on tehty kasvot keskellä ruutua tyylillä. Tämänkaltainen rajaus on valokuvauksessa opittu asia ja se koetaan yleensä kuvan rajauksen virheenä.

Kuva aaltoilee ilmeisesti kuvan vakautuksen vuoksi. Paikoin teksti on laitettu valkoinen valkoisen päälle.

Yleisesti video toimii ytimekkäästi, mutta tarkasti editoituna ja tuotettuna ohjelmana se sisältää mielestäni liikaa perusasioiden virheitä.

 

Tämän kaltaisesta musiikkivideon tyylisestä ohjelmasta voi olla montaa mieltä. Teknisesti kuva toimii ja kamera liikkuu tasaisesti. Editointi on musiikin rytmissä. Sivuttaisliike-kuvaa on paljon ja ohjelmassa käytetään tyypillisiä elokuvamaisia efektejä. Lähikuvia on paljon ja myös hidastuksia. Melkein joka kuvassa on ihmisiä ja se tuo mielenkiintoa kuvaan. Mutta... Jostain syystä ohjelma on sekava. Otoksilla ei ole selkeää järjestystä tai tarinaa, vaan kyseessä on sekalainen esittely erilaisia ihmisiä ja erilaisia tilanteita. Vaikea sanoa onko ohjelmalla saavutettu toivottu tavoite vai onko siinä tehty ohjelma, koska on kiva tehdä vauhdikkaita ohjelmia.

 

 

Tässä on täysin kotivideo tai tyypillinen matkavideo. Kuva heiluu ja tärisee. Kuvat ovat laitettu dokumentaarisesti peräkkäin tapahtumajärjestyksessä. Taustalla on koko ajan musiikkia, jotta voidaan peittää äänen editoinnin vaikeudet. Käsitarkennus pumppaa kukkakuvaan. Kuvan rajaukset ovat 'sinne päin' tai kuten 2,15 kohdassa kaulasta rajaten. 1.40 kohdassa on editointivirhe - musta ruutu.

Tämän videon tuottamisesta on maksanut jollekkin taholle Jykes, Keski-Suomen liitto, Jyväskylä, Ely ja Mustankorkea. 

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Minä ja aluekehitys

Olen asunut Keski-Suomessa 3-vuotiaasta lähtien. Kun tästä poistetaan opiskeluajat Joensuussa ja myöhemmin Jyväskylässä armeija-aika Keuruulla sekä opetustyö Mikkelissä 2 vuotta niin yhteensä asumisajaksi Keski-Suomessa tulee yli 30 vuotta. Olen siten pysynyt juurillani ja välillä on aina virkistävää käydä ulkomailla tai kiertää ympäri Suomea matkoilla.

Matkat antavat etäisyyttä katsoa omaa asuinaluetta ja sen kehitystä. Minua on aina kiinnostanut ympäristön muutos monelta eri näkökannalta. Valo ja videokuvauksen harrastuksena aloitin 1980 luvun lopulla kun sain vanhemmiltani käyttöön videokameran. Oli erikoista tallentaa liikkuvaa kuvaa lähiympäristöstä ja katso otoksia omasta televisiosta jälkikäteen. Tuolloin video leikattiin kopioimalla nauhalta toiselle otoksia ja editoin ohjelmia aluksi kotinauhurilla. Kameran ja nauhurin viereen laitoin videomikserin ja ääninauhurin ja se mahdollisti kuvaefektien tekemisen ja lisä-äänet video-ohjelmaan.

Eräs ohjelma, jonka kuvasin 1990-luvun alussa, on jäänyt erityisesti mieleen. Kiertelin ympäri Palokkaa polkupyörällä kolmijalka -jalusta selkärepussa ja kuvasin senaikaista Palokkaa videolle. Nykypäivänä ympäristö on monelta osin muuttunut ja video-ohjelma mahdollistaa aikamatkailun taaksepäin menneeseen aikaan. Ohjelma on arkistoitu myös maakunta-arkistoon. Nykypäivänä vastaavan ohjelman toteuttaminen olisi yhtä mielenkiintoista kuin tuolloin ja todennäköisesti teen sellaisen lähiaikoina. Samoin muilta alueilta kotiseutuohjelmien toteutus kiinnostaa minua aiheena.

 Lievestuore asuinalueena ja yrityksen toimipaikkana

Pitkäaikainen haave oman kodin rakentamisesta toteutui 2017 vuonna Lievestuoreelle. Perheemme muutti alueelle monen eri vaihtoehdon tutkimisen jälkeen. Rakentaminen oli minulle yrittäjänä haasteellinen ja samalla mielenkiintoinen kokemus. Omaan tapaan tyypillisesti tutustuin rakennusalaan hyvinkin monipuolisesti. Erilaiset silikonit ja salaojaputkien salat ovat nyt minulle paljon tutumpia kuin aikaisemmin.

Lievestuore on myös alueena minulle tuttu jo 80-luvun ajoilta. Vierailin tuolloin usein keskustassa mökkimatkojen varrella. Tänä päivänä yrittäjänä ja monenlaisen kokemuksen hankkineena katson jälleen asuinaluettani idearikkain ajatuksin. Uskon että yhteinen toivomus alueen yrittäjillä on ylläpitää ja kehittää Lievestuoreen seutua yhdessä koko Laukaan kunnan kanssa virkeäksi ja monella tapaa mieluisaksi asuinalueeksi myös tulevaisuudessa.

Konkreettiset toimenpiteet aluekehityksen kannalta voivat olla alkujaan pieniäkin askeleita, mutta pitkällä ajalla askeleista syntyy polku ja toivottu päämäärä saavutetaan. Tilastokeskuksen nettisivuilta löytyy ajankohtaisia lukuja alueesta. Yrittäjyyden näkökulmista kysymys on useimmiten viestinnästä, markkinoinnista ja koulutuksesta.

Koko Laukaan suhteen odotan poliitikoilta ja heidän valitsemiltaan virkamiehiltä aktiivista otetta aluekehityksen kannalta tasapuolisesti kaikkien Laukaan alueiden suhteen. Lievestuore sijaitsee vilkkaan valtatien varrella ja mielestäni tämä tulisi hyödyntää paremmin koko seudun kannalta. Laukaa on vuosikymmeniä kuin unohtanut Lievestuoreen markkinoinnin päivittäin alueen ohikulkeneiden ihmisten suhteen. Toinen näkökanta markkinointiin on toki kaikki digitaalinen viestintä imagon kehittämiseksi.

 

Master Plan

Jo termi 'Master Plan' etäännyttää ja sopii monen vitsin aiheeksi. Termiä käytetään julkisten alueiden suunnitteluun ja yhteisten ideoiden koostamiseen. Suunnitelman toteutus tarvitsee samanlaisia askeleita kuin kaikki muutkin konkreettiset kehitysprojektit. Pikaisella tarkastuksella Lievestuoreen Masterplan toteutettiin vuosina 2016 - 2017. Vitsi tästä muutoin ansiokkaasta suunnitelmasta tulee siinä vaiheessa, kun puhutaan toteutuksen tilanteesta.

Yhteenvedossa mainitaan muun muassa:
Lievestuoreen taajama on kytkettävä tiiviimmin Vt 9 ohikulkevaan liikennevirtaan
mm. liittymäjärjestelyjen, näkyvän opastuksen ja vetovoimaisten kohteiden kautta

Satama ja Lievestuoreenjärven ranta ovat taajaman todellisia vetovoimatekijöitä,
jotka on viherrakentamisella, opastuksella ja uusilla yhteyksillä kytkettävä osaksi
taajamaa ja sen vetovoimaa

Lievestuoreen elinvoimaisuutta on kehitettävä mm. muuttamalla liiketilojen
käyttötarkoitusta, kaavoittamalla tontteja yritysten käyttöön ja houkuttelemalla
uusia investointeja (tyhjiin kiinteistöihin ja tyhjille tonteille)

Taajamakuvaa Liepeentien varressa voidaan parhaiten kehittää kaventamalla
katutilaa, parantamalla opastusta sekä valaistuksen ja viherrakentamisen keinoin.
Taajaman rajaamiseksi voidaan luoda porttirakenteita tai maamerkkejä

Kunnasta on löytynyt kuva keskustasta tälle sivulle: linkki.

 

Tässä lisäksi markkina-analyysi Laukaan kunnan sivuilta: linkki

 

Miten näitä suunnitelmia toteutetaan jatkossa? Kirjailen ideoita toisissa kirjoituksissa myöhemmin, kun keskustelen asioista aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

 

Yrityksestä

Kuvaukset toteutetaan muutamassa päivässä ja näihin voi käyttää myös yhteistyökumppaneiden palveluita. Yritys sijaitsee Keski-Suomessa, Laukaassa. Yrittäjänä toimii Antti Mikkola.

©2018 Mediazoo.fi. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search