Blogi

Kaitafilmien digitointi dvd:lle tai muistitikulle

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Arkistojen digitointi on historian säilyttämistä. Filmit ovat useimmiten säilyneet jo pitkään hyvin, mutta värien muutos riippuu säilytystavasta ja olosuhteista. Joistakin filmeistä on värit lähteneet lähes täysin ja joissakin on muutosta tullut johonkin sävyyn päin.

 

 

Digitointi on nykyaikainen ratkaisu muuttaa filmien kuvaa biteiksi. Digitaalisen aineiston säilytys on myös tärkeää tehdä hyvin, jotta aineisto kestää aikaa myös teknologian muuttuessa. Digiaineisto suositellaan säilytettäväksi ainakin kahdessa eri paikassa, jotta erikoistilanteissa varmuuskopio on vielä olemassa toisen hävittyä. Dvd-levy on pitkään ollut markkinoilla ja osoittanut jo vuosien kestävyyttä, kun sitä ei naarmuteta ja säilytetään suositelluissa olosuhteissa. Muistitikku ei välttämättä ole pitkää säilytystä kestävä tallenne, ja tästä tallennusmediasta ei ole vielä kovin pitkää kokemusta historiassa.

 

Kun aineistoa käy läpi tavalla tai toisella, sieltä löytyy myös mahdollisesti julkisesti kiinnostavaa aineistoa. Kulttuuriympäristön muutos on ihmisiä aina viehättävä asia. Miten rakennukset ja maisemat ovat muuttuneet ajan myötä. Millaista paikalla oli aikaisemmin ennen uutta rakennusta. Kuka tai miten paikassa on toimittu ennen jne. Digitointi helpottaa tämänkaltaisten kohtien löytämistä filmeiltä. Osia voi digitoinnin jälkeen siten siirtää Youtube:en muiden nähtäväksi tai muutoin saattaa kuvia julkisuuteen.

 

 

 

Yritykseni on toteuttanut n. 11 vuotta digitointeja kaitafilmeille ja myös muille arkistoistasi löytyville kuva-aineistoille ja myös ääninauhoille. Tilaa digitointi arkistollesi: 041-4655290 tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Lisätietoa digitointisivuilta: mediazoo.fi/digitoinnit.html

 

Huom. Mediazoo yritys ei mainosta tarjousprosentteja 30 % tai 40% tarjous ilman ilmoittamatta lähtö- tai normaalihintaa. Alalla toimii yrityksiä, jotka kertovat usein tarjouksista, mutta alkuperäisistä hinnoista ei ole tietoa nettisivulla. Tallennustekniikoita on monenlaisia, joten hintoja ei voi suoraan verrata keskenään. Mediazoo:n kaitafilmien tallennustekniikka on toteutettu tutkimalla tekniikkaa ja rakentamalla oma tallennusmenetelmä. Tämä tallennuslaatu vastaa ja jopa ylittää monet erilaiset tekniikat, joita digitoinneissa käytetään.

Yrityksestä

Kuvaukset ympäri Suomea ja muut palvelut netin ja postin välityksellä. Yritys sijaitsee Keski-Suomessa Lievestuoreella. Yrittäjä Antti Mikkola.

©2018 Mediazoo.fi. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Search