Remontit, entisöinnit ja uudet rakennelmat – vinkkejä ja kokemuksia

Kirjoitan sivustolle välillä muistakin asioista kuin yrityksen “ydinosaamisesta”, joten nämä eivät suoraan liity yrityksen palveluihin.

Asunnossa ja sen pihapiirissä on aina korjattavaa, kun haluaa ylläpitää asuinympäristöään. Olen itse lukenut ja katsonut monia oppaita ja kysellyt vinkkejä tutuilta erilaisiin rakenneratkaisuihin, korjauksiin ja tutkinut ideoita myös Pinterestistä.

Ehkä kätevin lisävaruste sisällä pieniin korjauksiin on silikoni. Sillä voi liimata/kiinnittää kaikenlaista esim. pesuhuoneeseen, tiivistää saumoja ja tyylitellä reunoja eri väreillä. Silikoni on halpaa ja kannattaa hetimiten ostaa homesuojattu versio, jos tiivistelet kosteita paikkoja.

Yleisesti piharemontoinneissa käteviä perustarvikkeita ovat nippusiteet ja rautalanka. Aina niitä jossain tarvitsee 🙂

Työkalupakkia ja sähkötyökaluja kannattaa kehittää vähitellen, jos vähänkin aiot tehdä jotain omilla ideoilla. Työkaluja löytyy joskus kirpputoreilta ja sähkötyökaluja esim. Lidl-myy ajoittain laadukkaasti ja edullisesti. Halvimmat ovat yleensä kovin lyhytikäisiä.

Jokainen työkalu hankkii itsensä säästöillä, kun remontti onnistuu näillä oma-aloitteisesti. Yksi kätevimmistä sähkötyökaluista on puukkosaha ja erikoinen, mutta mielenkiintoisia mahdollisuuksia tarjoava yläjyrsin.

Tarve ja idea toteutustavasta ovat keskenään kokoajan yhteydessä, kun pohtii uusia rakennelmia. Pinterest on täynnä varsinkin englanninkielisiä kokeiluja ja toteutuksia jollekkin asialle. On hyvä miettiä materiaalikustannuksia ja omien taitojen riittävyyttä ko. nikkarointiin.

Puusta saa tehtyä varsinkin pihalle monenlaista tarviketta ja rakennelmaa. Maalaus kruunaa työt.

Syksyllä talvea vasten on hyvä maalata metalliosia pihalla metallimaalilla ja vaikka auton alustaa suojata ruosteelta alustamassalla. Hometta ja puun lahoamista on syytä ovat varmistaa erilaisin keinoin ulkona. Puulaudan täytyisi olla irti kosteasta maasta ja tuulettua hyvin. Jos lauta imee jatkuvasti kosteutta/vettä, se alkaa vähitellen heikentymään rakenteeltaan.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *