Videokaseteista editoitavaa

Kaseteilla on kaikenlaista kuvaa taltioituna historiasta. Digitoinnin kannalta aineistot alkavat monilla olemaan jo digimuodossa, mutta osa aineistosta on digitoitu todennäköisesti heikolla pakkauksella ja editointi on tällöin astetta vaikeampaa tehdä laadukkaasti. Minidv-kaseteilla on kuva&ääni omalla tavallaan digitaalisena valmiiksi ja aineisto siirretään samassa muodossa tietokoneelle. Vhs-kaseteilta voi kuvan myös siirtää samaan muotoon av-dv muuntajan kautta. Kun videonauhuri on laadukas ja muunto onnistuu hyvin, vhs-nauhan kuva taltioituu mahdollisimman laadukkaasti kovalevylle editointiakin varten.

Digitaalinen tarinankerronta on nykypäivää, kun omasta polusta kerrotaan sosiaalisessa mediassa tai muilla tavoilla netissä ja digijulkaisuissa. Historian huomioiminen oman minäkuvan rakentamisessa on tärkeää psykologisesti ja miksipä ei historiaa voisi huomioida myös nykypäivän nettijulkaisuissa.

Sosiaalisessa mediassa usein keskitytään juuri tähän hetkeen, ja historiaa tutkitaan aikaisempina julkaisuina. Kun etäisempää historiaa etsii gallerioista, sitä harvemmin löytyy, koska valtaosa some-palveluista on alle kymmenen vuotta vanhoja.

Historia on jokatapauksessa monella tavalla mielenkiintoista niin yksilölle, hänen sukulaisille tai julkisemmin. Historia erityisesti paikoista, rakennuksista, tapahtumista ym. kerää laajan yleisön huomiota myös nykypäivänä. Tähän mielestäni kannattaisi monen somepalvelun myös panostavan tuotekehitystä tulevaisuudessa. Yksilön kannalta voit itse aloittaa tuottamalla lähiympäristön historiikkeja jo tänään ja rakentamaan “juuria” alueelle, paikalle tai omalle itselle.

Digitoinneista lisätietoa

Lisätietoa tai kysy tarjous yhteyslomakkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *