Videokuvauspalvelut Keski-Suomesta

Video on tullut yhä enemmän nykypäivän viestimeksi. Aloitin itse videokuvauksen harrastuksena vuonna 1988 Svhs-tekniikalla. Olin perustamassa Jyvässeudulle 1990-luvun alussa videokuvausharrastajien yhdistystä ja harrastuksen edistäminen monipuoliseksi osaamiseksi kehittyi ryhmätöissä vauhdilla.

Editointilaitteita muutamien vuosien takaa

Nykypäivänä erilaiset tekniset laitteet sisältävät kuvausominaisuuksia ja tarinoita voi tallentaa sekä esittää monella tavalla.

Yrittäjänä olen pitänyt kuvauspalveluita keskeisenä sisältönä yritystoiminnassa. Samalla älypuhelinkuvaus on muuttanut paljon kuvaustarpeita markkinoilla. Olen erityisesti kiinnostunut kuvauksessa ns. historian taltioinnista – muutoksesta ja sen dokumentoinnista. Olen kuvannut yrittäjänä ja myös harrastuksena mm. rakennuskohteita ennen ja jälkeen sekä myös rakentamisen eri vaiheissa.

Kodin Terran rakentaminen Palokassa v. 2008

Mielenkiintoista on myös toteuttaa elämänkerta-dokumentteja haastatteluiden ja valokuvien yhdistelminä, jossa tiivistyy pitkän aikajakson kokemuksia, tunnelmia sekä tietotaidon välittämistä tuleville sukupolville.

Rakentamisen kuvauksessa hyödyllistä on nähdä tarvittaessa joskus jälkeenpäin miten jokin kohta on tehty ja mitä pintarakenteiden alla on. Mitä monipuolisemmin kuvaus on toteutettu, sitä paremmin rakennusvaiheita voi tutkia jälkeenpäin. Rakennuksilla on nykyään paljon kännyköitä, tabletteja ja muuta kuvausvarustusta, mutta erillinen kuvaus suunnitelmallisesti on toinen asia kuin satunnainen kuvailu.

Peurungan uudemman osion rakennusvaiheesta

Luontokuvaus on minulle mieluisaa tallennusta niin valokuvina kuin myös videolle. Nykyaikaisesti välitän kuvia ympäri maailmaa mm. Instagramin kautta ja usein suomalaista metsää ihastellaan suurkaupunkien viidakoissa palautteiden mukaan.  Metsä kuvastaa mm. rauhallisuutta ja pysyvyyttä, jota kiireisen tahdin vilskeessä on hyvä pysähtyä katsomaan.

Ympäristön muutos on kuvien kanssa mielenkiintoista seurattavaa. Tämänkaltaisesta tallennuksesta on vaikea tehdä yritystoimintaa, mutta tulevat sukupolvet ovat aina kiinnostuneita historiassa tapahtuneista asioista. Usein kulkiessani eri alueilla tallennankin arkistoihini rakennuksia, muuttuneita kulkureittejä ym.

MUTTA dokumentaarisen tallennuksen lisäksi toteutan markkinointiviestinnän ja koulutuksen erilaisia sisältöjä, joissa tarvitaan videokuvaus ja valokuvausta muokattuna nettiin, someen, televisioon tai missä ohjelmaa haluaa kukin esittää. Joitain muutamia otoksiani löytyy lähivuosilta Youtubesta

Hääkuvaukset ja monet muut ohjelmat ovat kulkeneet suoraan asiakkaille ja niitä en ole erikseen julkaissut muualla.

Nykyinen editointityyli somevideoissa suosii nopeutta. Teen myös vauhdikkaita ohjelmia, mutta kuvaan ja editoin myös varsin mielelläni dokumenttielokuva-tyylillä. Esimerkkejä kuvauksista

Kangasniemellä syksyllä 2018
Jyväskylän Lutakko